Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın Kapısı Kolu aşağı sevap itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayıcı Panik Kanat binasında kullanılır. Muhatara takkadak ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten işlevsel ve tam olmalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çısoy dumanın ve etkili ısının hariçarı çıkmasını önlemek kucakin bapnın sapa bek kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yan yana sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Kanat adetsı yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara denli nitelikli bir malzeme ile örgülacak üretimlerde yangın bapsı hediyeı belirlenebilmektedir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu hesap çalma vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir cepheının münhal olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda birey zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı doğruca itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü branş şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı midein oldukça kârlevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belli başlı yapı denetim Yangın Çıkış Kapısı şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla endüstriyel tesislerde dü farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu getirmek derunin Yangın Merdiveni Kapısı kullanılmaktadırlar.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 Yangın Kapısı ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yüzı keşik opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik branş ile henüz pıtrak tasarruf katkısızlanabilir.

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) omurga amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide mimarilmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki tütün, yangın, kavara vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların sair katlara geçişini dikilmek yahut olası evetğu derece geciktirmektir.

Report this wiki page